Elker gaat weg uit ‘Het Poortje’

Jeugdzorginstelling Elker gaat weg uit het gebouw van ‘Het Poortje’. Dit komt omdat de jeugdzorginstelling Elker een begrotingsgat van 3,5 miljoen euro moet dichten.

De afgelopen jaren is het aantal kinderen dat in de ‘jeugdzorg plus’-regeling zit enorm gedaald. Dat zorgt er ook voor dat er een stuk minder inkomsten zijn. Elker wil graag bezuinigen zonder dat het personeel daar de dupe van is, dus wordt gekeken naar de gebouwen die de organisatie bezit.

‘Momenteel krijgen we het gebouw aan de Hoogeweg simpelweg niet vol’, zegt perswoordvoerder Géanda Prozée, ‘dus daarom is het een logische stap om dit gebouw te verkopen.’ De verkoop heeft verder niet veel gevolgen voor de kinderen: ‘We proberen alle kinderen te herplaatsen op een andere locatie binnen de organisatie.’

Deel dit artikel:

  1. Tja de vraag is waarom er minder kinderen in de Jeugdzorg plus zitten? Omdat de jeugdzorg steeds verder uitgekleed wordt? Dan ben je wel weer een voorziening kwijt. Misschien moeten ze verhuizen naar de Voormalige Bankenboschgevangenis in Veenhuizen. Die is een stuk minder wegloopgevoelig. De Locatie aan het reitdiep is natuurlijk een kolfje naar de hand van projectontwikkelaars. Dat brengt waarschijnlijk een hoop geld op als de gemeente wil meewerken aan een bestemmingsplanwijziging.

  2. luister goed Marc als je niet weet waar je over praat oordeel dan ook niet ! ze moeten die hele jeugdzorg op de schop zetten en diep graven ….als er een corrupte instantie is en die zo bij de beesten om gaat met kinderen is dat jeugdzorg wel hoe kleinder de kinderen zijn hoe beter het voor hun is pubbers hebben ze geen belang bij brengt niks op aan geld kinderen horen thuis bij hun eigen bloed voor wie of wat het ook is zo simpel is het jbn-noord moet sluiten aanpakken die criminelen

  3. Beste Edwin ik oordeel niet dat doe je zelf. Ik stel vragen en doe aannames. Jij oordeelt daar over dat het een oordeel is vervolgens veroordeel je de Jeugdzorg in de meest zware bewoordingen. Hoe hypocriet kun je zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *