Dit wordt de nieuwe inrichting van het Damsterplein

nieuws
Foto: OTO Landscaping

Volgens Platform GRAS, het platform Architectuur en Stedenbouw, mag OTO Landscaping defenitief aan de slag met haar plannen voor het Damsterplein.

Het plan moet ervoor gaan zorgen dat het Damsterplein verandert in een groene oase. Tegelijkertijd wordt het een waterbuffer voor hemelwater van het plein en de omliggende straten. Hierdoor is het mogelijk dit water te gebruiken als grondstof en terug te leveren aan de buurt bijvoorbeeld voor het besproeien van beplanting, als voorraad voor de fontein en te gebruiken als grijswater voor het doorspoelen van toiletten.

Tijdens Let’s Gro gingen  Strootman Landschapsarchitecten, De Urbanisten en OTO landscape architecture in gesprek met geïnteresseerde Stadjers om ideëen op te doen voor de herinrichting van het plein.