Brandweer Stad assisteert bij uitslaande brand in partyboerderij

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De Stadse brandweer assisteert maandagmiddag met verschillende voertuigen bij een grote brand in een partyboerderij in Scharmer. Bij de brand komt veel rook vrij.

De melding van de brand kwam even na 11.30 uur binnen. “Het gaat om een uitslaande brand in een partycentrum aan de Hoofdweg in Scharmer”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. “We hebben opgeschaald naar ‘grote brand’. Drie blusvoertuigen zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden. Om ons van voldoende water te voorzien is ook het groot watertransport opgeroepen.” De brandweer meldde verder dat er alles aan gedaan wordt om het woongedeelte van de boerderij te behouden. De schuur stond compleet in lichterlaaie. Verder meldt de brandweer: Er zijn geen personen of dieren meer in het pand. Door de brand is de Hoofdweg afgesloten voor al het verkeer. De tegenovergelegen woningen zijn vanwege de rookontwikkeling uit voorzorg ontruimd.”

De hulp komt deels vanaf de Sontweg. Behalve met een hoogwerker assisteert brandweer Stad met een bluswagen en het watertransport. “Bij de brand komt flink wat rook vrij”, vult de woordvoerder aan. “Als je last hebt van de rook is het advies om ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk de mechanische ventilatie uit te schakelen. Het luchtalarm dat zojuist om 12.00 uur klonk is niet vanwege de brand, maar betreft de maandelijkse test van de sirene’s.”

Update – Volgens de brandweer was de brand rond 15.25 uur onder controle. Hoewel het woonhuis wel rook en waterschade heeft opgelopen, is het gelukkig behouden gebleven. De schuur was helaas niet meer te redden.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl