Appartementen binnentuin Pythagorascomplex één verdieping lager

De nieuwe appartementen in de binnentuin van het Pythagorascomplex raken hun bovenverdieping kwijt. Ze gaat terug van een hoogte van 6 meter naar 3,40 meter. Dat heeft wethouder Roeland van der Schaaf bekendgemaakt.

Projectontwikkelaar Teerling had veertien appartementen gepland op de binnenplaats van het complex aan de Stadhouderslaan, en daar hadden veel omwonenden grote moeite mee. Een mediator heeft met beide partijen gesproken om tot een oplossing te komen. Door de ingreep gaat het aantal appartementen terug naar acht. Ook komt er een schadevergoeding voor de ontwikkelaar.

De bouw van tien appartementen bovenop een rijksmonument aan de Blekerstraat is na overleg met de projectontwikkelaar helemaal afgeblazen. De gemeente wil helemaal af van het volbouwen van binnenterreinen en het optoppen van van bestaande panden.

Deel dit artikel:

  1. Wat is dit toch ook een rare gemeente.

    Aan de ene kant megalomane bouwprojecten blindelings goedkeuren en de “bouwondernemer” schadeloos stellen als het dan tóch niet doorgaat en aan de andere kant een straat opbreken voor nieuwe gele steentjes en tegen de ondernemer in die straat zeggen: da’s bedrijfsrisico.

    Waar zijn we nou helemaal mee bezig, Groningen?

  2. Hij kan het mooi vertellen, deze van der Schaaf maar dit door hem ingezette beleid, zoals hij het noemt, had 20 jaar geleden al ingezet moeten worden. Echter in die periode heeft deze gemeente, destijds gerund door de PvdA, samen met de RUG en Hanzehogeschool een pact gesloten om deze stad vol te laten stromen met studenten. Nu is het mosterd na de maaltijd en zijn grote delen van deze stad tot in lengte van dagen verkloot mede door toedoen van hem en zijn voorgangers. En dan ook nog rhet lef hebben om over kwalitatief bouwen te spreken, waar het allemaal in beton gegoten hoogbouwtumoren voorzien van kijkgaten gaat. Alles voor de student, als het maar rendement oplevert.
    Het is toch te triest voor woorden dat een perceel, een binnenterrein van in dit geval het Pythagorascomplex, nu wordt volgebouwd met studentenhokken.

  3. De gemeente Groningen zit klem. Doordat omwonenden een gerechtelijke procedure hebben aangespannen en gewonnen. In eerste aanleg had dit complex tot aan de grond moeten worden afgebroken. Waardoor de ontwikkelaar al had gedreigd met een schadeclaim. Omdat de vergunning al was verleend . Dit is een win-win situatie. Waardoor beide partijen een beetje verlies nemen! Maar de gemeente wil niet meer het risico lopen tot meer schadeclaims, door zich blind te varen op het uitgeven vergunningen en in een zelfde situatie terecht te komen. Daarom is er ook een nieuw beleid aangekondigd met strikte voorwaarden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *