Woningbrand aan Zwarteweg snel onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning aan de Zwarteweg in de Noorderplantsoenbuurt heeft zaterdagmiddag korte tijd brand gewoed. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond 13.10 uur binnen bij de hulpdiensten die daarop een bluswagen en een hoogwerker ter plaatse stuurden. “Bij aankomst bleek er rookontwikkeling te zijn in de woning”, vertelt Ten Cate. “Brandweerlieden hebben het pand betreden en zijn op onderzoek uitgegaan.” Volgens Martin Nuver van 112groningen.nl was een rokende oven de boosdoener. De rook had de rookmelders in werking gezet waarna omstanders 112 hadden gebeld. De bewoners waren niet thuis.

Brandweerlieden hebben de situatie veilig gesteld. Om de rook uit de woning te krijgen werden verschillende ramen geopend, en ook werd een ventilator ingezet. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

 1. Klopt helemaal niks van bovenstaande. Grappig om te zien hoe de heren verslaggevers elkaars verhaaltjes overnemen. Er is helemaal niemand ingeschakeld, omdat er helemaal geen brand was.
  Typisch Oog nieuws…

  1. Marleen,
   misschien was er geen brand, maar er was wel rookontwikkeling. Dat de brandweer en politie er waren, blijkt uit diverse foto’s.
   En wat bedoel je met ‘typisch OOG nieuws?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *