Snorfietsers in Groningen nog niet naar de rijbaan

Snorfietsers hoeven in Groningen nog niet te verhuizen naar de rijbaan. Het gemeentebestuur wil hen voorlopig nog op het fietspad laten rijden.

In Amsterdam is het aantal ongevallen met snorfietsers sterk afgenomen nu die sinds april vorig jaar op de rijbaan moeten rijden, en verplicht een valhelm moeten dragen. De fracties van GroenLinks en D66 pleiten daarvoor. Snorfietsers mogen 25 km per uur rijden en dat is een stuk sneller dan de gemiddelde fietser.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er niet veel fietspaden zijn waar het goed is om snorfietsers te weren. Bovendien is de rijbaan niet altijd veilig voor snorfietsers, onder meer vanwege de inrichting van de weg en de aanwezigheid van stads- en streekbussen. Het college wil daarom eerst overleg met de gemeenteraad, mede omdat het om een erg complexe en tijdrovende kwestie gaat

Wethouder Philip Broeksma gaat er bovendien van uit dat er binnen twee jaar een helmplicht voor snorfietsers komt. Hij verwacht dat daarom het aantal snorfietsen zal teruglopen en het aantal e-bikes zal toenemen. De gemeente Groningen telt er nu ongeveer 10 duizend. Het aantal ongevallen met snorfietsen is de afgelopen jaren afgenomen.

Deel dit artikel:

 1. Ze moeten die dingen eens vaker controleren op snelheid. 99 van de 100 rijdt harder dan de toegestane 25 km/u. Misschien wel gelijk verbieden, ze maken onnodig veel herrie.

 2. en dan komen de opgevoerde fietsen en die zijn verbouwd op de feitspaden terecht dan? die dingen gaan sneller dan 25 km en die hoor je niet en zitten al boven op de gewone fietser .ik rij zelf met 27 km over het fietspad en dan komen de elektrische fietsen je gewoon voorbij als je stil staat! die dingen halen de snor in! zonder geluid! dat moet verboden worden.het is levens gevaarlijk om met 25 km tussen de auto’s en zeker de bussen te rijden die zien je niet!

 3. Vieze, gevaarlijke, stinkende dingen. Hoe sneller die dingen verboden worden, hoe beter.
  Tot die tijd, naar de rijbaan! Die dingen zijn allemaal opgevoerd en ik heb nog nooit gezien dat de politie controleert.

 4. Marc je spoort niet kom jij t kort aan dingen ben jij niet gelulkig met je zelf ben jij in je jeugd dingen t kort gekomen ? er is wel wat met jou aan de hand misschien hereweg psyq een optie kan jij je hart nou hart even luchten

 5. die Marc heeft vroeger geen leuke jeugd gehad !!! werd altijd achteruit gestoten ….was altijd het bokje op school !!!! met je domme uitspraken !!! zeer laag van niveau

 6. Een zware jeugd ..? Tjah ..hoor je het eens van een ander @mac..
  Ik zou het advies ( ga eens naar een psycholoog) toch eens ernstig overdenken.
  Ik weet ondertussen jou kennende….. dat je het hier totaal niet mee eens bent, en dat het allemaal de anderen zijn die het doen cq verkeerd hebben.

  En dan in het stuk het commentaar en in de reacties over de bussen in onze stad …
  ( de aanwezigheid van stads- en streekbussen),…… deze zouden het gevaarlijker maken ?
  Dacht het niet ..die redden dagelijks tientallen mensen het leven door ook nog eens voor hun op te letten.

  Diegene die het gevaarlijk maakt, is de idioot op z’n opgevoerde snorfiets en scooter..die totaal alle regels negerend.
  De snelle(re) fietsers al dan niet elektrisch ..hebben het ondertussen toch zelf wel door dat je beter niet met 50 kilometer per uur door de binnenstad gaat rijden ?
  De voetganger die plompt verloren de weg oversteekt ( de bus stopt toch wel) en als je dan een ongeluk weet te voorkomen als buschauffeur ..je als dank de bekende vinger krijgt en een scheld partij .

  Ondanks bovenstaande is mijn ervaring is dat er heel veel net goed gaat ondanks de achterlijke zelfmoordpogingen van de gemiddeld scooter en fietser in onze stad……..en voetganger.
  Dat heel vaak goed gaat is puur te danken aan de WEL oplettende weggebruiker ..en daar reken ik ook de OPLETTENDE fietser en scooter gebruiker onder.
  Groningen is een dynamische levende stad en continue in beweging.
  Met een wirwar van gebruikers van de openbare wegen en stoepen en pleinen ..
  Men vliegt ( als fietser…scooter ) nog steeds de Grote Markt over vanuit de Ebbingestraat ..rechtstreeks de Gelkingestraat in, om dan vanaf de markt komend zich klem rijdend naast of bijna onder het verkeer wat dan ook de Gelkingestraat in rijd.
  De ..inderdaad…daar komen de bussen… vrachtauto’s en taxi’s vandaan.
  Men hun gestoord….Ik kom van rechts en ik heb schijt aan de rest mentaliteit
  Vergeet ondertussen niet beste mensen dat er een mobiel/ telefoon verbod geld vanaf afgelopen zomer .
  Gelukkig wordt er door de arm der wet goed gecontroleerd om deze wanpraktijken van de fietsers te beteugelen …toch ?
  MMmh..Okee..okee.
  Strengere controles van op welke plek men MOET rijden als fietser zijn er ondertussen wel, zo lang het duurt.
  Bekeuringen zijn gisteren uitgedeeld op de busbanen waar fietsers frequent oneigenlijk gebruik van maken.
  Dit gebeurde op de busbaan van lijn 1 en lijn 2 bij het Noorder Plantsoen/ Korreweg vlak bij de Rode weg.
  Levensgevaarlijk is het en ze hebben het niet door dat er een bus aan komt want deze is elektrisch en dus bijna gruisloos.
  Mijn advies is dan ook ..
  Mocht je op pad gaan de stad in op je fiets of scooter of wandelend.
  Hou je OGEN en OREN open.
  Doe die achterlijk grote koptelefoon van je hoofd en/of doe die dopjes uit de oren.
  Hou je aan de verkeersregels fietsers en brommers ..die zijn er ter bescherming van jullie zelf.
  Voor je het weet ben je betrokken bij iets vreselijks ..waar je dan als “andere weggebruiker”..de schuld de rest van je leven met je meedraagt.
  Schuldig of niet ..
  Tip ..ga eens wat vaker met de bus .
  Met vriendelijk chauffeurs .. stil… gemakkelijk… milieu vriendelijk…en goedkoop.

  GOEDKOOP ? ..ja….€ 2,76 per rit .dat is heen en terug € 5,52 ..
  Wat kost een drankje tegenwoordig….? ;):)

 7. Marc lees even je verhaal terug dat zijn toch geen normale uitspraken ( die af en toe geschept door een auto. Baas boven baas. :p ) deze onzin plaats oog toch ook gedraag je ga niet op een niveau zitten van een 16 jarige met je domme uitspraken met domme reactie’s plaatsen verwacht dan niet normale uitspraken van andere mensen

 8. Appie spoel je wc ook niet door en doe je afwas ook niet met afwas-middel en was je kleding ook niet met was-poeder of was-verzachter dat richt meer schade aan dan een brommertje dit bedoel ik nou met domme uitspraken niet te weten waar ze het over hebben en dit is mijn uitspraak en hier kun je het mee doen !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *