Relatief rustige jaarwisseling voor spoedeisende hulpafdelingen

nieuws

Zowel het UMCG als het Martini Ziekenhuis melden dat ze een rustige jaarwisseling achter de rug hebben. De spoedeisende hulpafdeling van het UMCG behandelde drie mensen voor vuurwerkletsel. Het Martini behandelde vier mensen op de spoedeisende hulp voor vergelijkbaar letsel.

Hoewel het op de spoedeisende hulpafdeling van het Martini Ziekenhuis rustig bleef, kwamen er wel meer slachtoffers dan vorig jaar uit heel Noord en Oost Nederland binnen op het brandwondencentrum Groningen, gevestigd in het Martini Ziekenhuis. 37 mensen werden daar behandeld aan brandwonden. Tien patiënten zijn daarvoor opgenomen voor verdere behandeling.

Naast de drie uurwerkslachtoffers, nam het UMCG nog één patiënt op vanuit de spoedeisende hulp. Dit betrof een alcoholvergiftiging. Ook bij het Martini werd hiervoor één patiënt opgenomen.