PVV: Wietexperiment te duur, dus direct stoppen

nieuws

De gemeente Groningen moet direct stoppen met het wietexperiment. Dat zegt de PVV. Het is te duur.

Het experiment houdt in dat de overheid de verkoop van wiet aan de coffeeshops gaat reguleren met gecertificeerde bedrijven. Zo moet de criminaliteit buiten de deur gehouden worden. Alle coffeeshops moeten er aan mee werken.

Groningen heeft er 150 duizend euro voor uitgetrokken, maar de aanloopkosten bedragen al 275 duizend euro. Zo worden er veel juridische kosten verwacht, omdat niet alle coffeeshops mee willen doen.

De gemeenteraad heeft met het experiment ingestemd als het kostendekkend zou zijn. Nu dat niet het geval blijkt te zijn vindt de PVV dat de gemeente Groningen zich moet terugtrekken. Groningen is een van de tien gemeentes waar het wietexperiment gehouden wordt.