Land van ‘laatste boer van Euvelgunne’ wordt gebruikt om Hunze weer te laten stromen

nieuws
Foto Geert Job Sevink)

Het Groninger Landschap is vanaf vrijdag officieel eigenaar geworden van een extra perceel, een voormalige oeverwal van de Hunze, naast de boerderij van wijlen Thies Dijkhuis ‘de laatste boer van Euvelgunne’.

Teun en Fré Dijkhuis, broer en zus van Thies Dijkhuis, ‘de laatste boer van Euvelgunne’, besloten in december al om ook hun deel in het land van de boerderij aan Het Groninger Landschap te schenken. Voor de boerderij wordt, volgens Het Groninger Landschap, nog een passende bestemming gezocht.

De voormalige oeverwal biedt volgens Het Groninger Landschap de kans om  typerende beekbegeleidende plantensoorten terug te krijgen in de Hunzezone.  Met het project Groningen Stad aan de Hunze beoogt Het Groninger Landschap de natuurlijke loop van de rivier in de stad weer zichtbaar te maken en de rivier zo mogelijk weer te laten stromen. Het land van Dijkhuis zal beweid worden met Groninger blaarkoppen.

Deel dit artikel: