Koeien als ‘demonstratiemodellen’ in MartiniPlaza

Op de landbouwvakbeurs in MartiniPlaza in Groningen staan de komende dagen niet alleen stands met promotiemateriaal, flyers en uitdeelpennen, maar ook ‘demonstratiemodellen’ voor vee. Ook zes Fleckvieh x Holstein kruisingskoeien zijn drie dagen lang te bewonderen door de bezoekende boeren.

Volgens Raymond Luesink, een van de Nederlandse veehouders die het melkvee houdt, hebben deze dieren veel voordelen ten opzichte van de zwartbonte melkkoe: “Ze kunnen tegen een stootje en het zijn echte ruwvoer verwerkers”, zegt Raymond Luesink. “De combinatie Fleckvieh x Holstein is ideaal als je een hoge productie wilt combineren met sterke en zelfredzame koeien die het lang volhouden”.

”We hebben ze gisteren gewassen en geschoren, zodat ze de winterjas uit hebben. Ze voelen zich hier in de zaal nu prima en helemaal relaxed,” aldus Stef Beunk.

De dieren zijn nog tot aanstaande donderdag te zien op de beurs.