Honderd miljoen voor goede plannen provincie Groningen

nieuws
Foto Andor Heij. Natuur, weiland, schaap, Noorddijk.

Op de nieuwe website Toukomst.nl kunnen alle Groningers die een goed plan hebben voor de toekomst van Groningen een idee insturen.

Nationaal Programma Groningen stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor plannen die een grote bijdrage leveren aan thema’s als leefbaarheid en economie in de provincie. Het geld is compensatie voor de aardbevingen veroorzaakt door de gaswinning. Het insturen van een idee kan tot halverwege maart 2020.

“Het gaat erom dat we erachter komen hoe Groningers, jong en oud, de toekomst zien en wat voor hen belangrijke onderwerpen zijn. We nodigen iedereen uit om mee te denken en te vertellen hoe het beter kan”, aldus directeur van Nationaal Programma Groningen Siem Jansen.

Ook studenten van de Hanzehogeschool gaan een bijdrage leveren. Zij gaan met een busje de provincie in om ideeen op te halen en later uit te werken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *