Hondeneigenaren laten honden in basten van bomen bijten

nieuws

Eind december zijn twee jonge notenbomen onherstelbaar beschadigd op het Martinikerkhof. Een hondeneigenaar liet zijn hond in de bast van de bomen bijten.

De gemeente heeft hiervan aangifte gedaan en de dader is ondertussen bekend. De schade hiervan bedraagt ongeveer € 3000,-.

Afgelopen week was er opnieuw een beschadigde boom op het Martinikerkhof. Deze keer een linde van ongeveer 45 jaar oud. De dader is helaas onbekend, maar ook hiervan heeft de gemeente aangifte gedaan. De schade en vervanging van deze boom bedraagt ongeveer € 10.000,-.

Ook over bomen aan de singels, Sint Jansstraat, Westerhaven en bij een boom in het Noorderplantsoen deden inwoners de afgelopen tijd soortgelijke meldingen.

Deel dit artikel:

 1. Het is met dieren net als met kinderen, elk en iedereen schaft het tegenwoordig maar aan en verder niemand welke er iets aan kan doen.Toont wederom dat normen en waarden ook in dit zich beschaafd noemend land, meer en meer zijn verdwenen.

 2. Absurd dat dit soort honden niet onder de wapenwet vallen. Maakt niet uit of een Tokkie een strafblad, verslaving en/of geestelijke gestoord is, met zo’n moordwapen mogen ze rondlopen.

  Je zou haast gaan vermoeden dat de theorie van “gecontroleerde chaos”, werkelijkheid is geworden in het gave land van die verschrikkelijke enge Rutte.

 3. VSH denkt dat Rutte schuldig is aan het vernielen van deze bomen? Of de schade is veroorzaakt door een gevaarlijke hond is ook nog onduidelijk. Dat is alleen maar gespeculeer.
  Hopelijk wordt de dader gevonden en de schade verhaald. Daarnaast ook nog een strafrechtelijke sanctie.

 4. Er staat duidelijk dat de dader bekend is en dat dit door een hond gebeurd is. Martinikerkhof, kom je daar wel eens? Dan weet je ook wat voor types daar rond hangen, types die schijt hebben aan de wereld en geen cent te makken, zich dood zuipen en vechthonden hebben waar ze onverantwoord mee om gaan. Bijzonder toch dat er nog steeds geen wetgeving hebt dat je bepaalde mensen kunt verbieden een dier te hebben. O en de schade verhalen, het zal wel weer een kale kip zijn waar niks te halen valt. Dus schade verhalen, vergeet het maar.

 5. @Joop
  Volgens het artkel is de dader van de recente schades op Martinikerkhof, st Janstraat, plantsoen en westerhaven niet bekend.
  @K. Vaak
  10000 euro schade voor een linde van 45 jaar oud lijkt mij heel reeel. Die kom je niet tegen bij de gemiddelde boomkweker.

 6. Bedrijp niet dat je je hond laat bijten in een boom. Zou nooit bij me opkomen. Koop een balletje in de dierenwinkel en laat je hond daar lekker in bijten.

 7. De ‘bevriende bedrijfjes’ @K.Vaak
  U suggereert maar weer een eind raak….

  Ja, een boom van dezelfde grootte en kwaliteit terugplaatsen met een kraan, graafmachine etc. kost 10000 euro.
  Als u het goedkoper kunt en wilt doen dan kunt u zich melden op het Stadhuis.

 8. Ik zie regelmatig edn jongeman met edn mechelse herder. Zwart/zandkleurige Reu. Deze hond hoor ik van verre aankomen vanwege het hysterische geblaf. Deze jongeman laat zijn hond voor de lol de grote boom ‘aanvallen’ bij de doorgang naar vd boteringe naar de moesstraat.
  Zelf ben ik nogal onder de indruk daarvan.

 9. @ Havema.

  Lijkt me sterk dat een Mechelse herder zulke schade aan kan richten. De felheid van een Mechelse herder is zeker imponerend, maar de bijtkracht niet bijzonder.

  Dit is het werk van honden die allang verboden hadden moeten worden. Zeer brede kaken en kaakklem. Tokkiehonden.

  # Gaaf land waarin nog steeds VVD wordt gestemd.

 10. Natuurlijk is het verwerpelijk dat deze eigenaren dit doen cq laten doen door hun aangelijnde vechtmachines…..
  Anderzijds is het zo dat hier heel veel drukte over wordt gemaakt en velt dezelfde gemeente met gemak bijvoorbeeld op het Zerniketerrein 92 (!) bomen, die met enig inzicht zouden kunnen blijven staan.
  Ook in de rest van deze stad hakt men er behoorlijk op los, en worden oude volgroeide bomen geveld en vervangen door vingerdikke exemplaren.
  Hoezo zuinig met het groen?

 11. De dierenasielen puilen uit van dat soort honden. Het klootjesvolk schaft ze snet zo snerl af als dat ze aangeschaft worden. Helaas, als je dit soort honden verbiedt nemen ze weer een ander soort hond. uiteindelijk zijn herder bijvoorbeeld ook wel vals te krijgen. Keihard straffen, gevangenisstraf, want geld hebben ze vaak ook niet.

 12. @ Daan

  Een valse herder kan ook zware lichamelijke schade aanrichten, maar is ook wel uit te schakelen.

  De moordwapens op vier poten, waar tokkies tegenwoordig absurd genoeg mee rond mee mogen lopen, zijn eigenlijk alleen nog met flink kaliber vuurwapen te stoppen.

  # gaaf land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *