Energy Challenges zijn van start

Slim met energie omgaan is belangrijk voor het milieu. Energy Challenges daagt daarom jongeren uit om ideën te gaan bedenken om hun school zo energie zuinig mogelijk te maken.

Ze willen jongeren stimuleren om bewust met energie om te gaan. Er doen verschillende scholen uit Groningen mee en vrijdag was de kick-off in de Hanze Plaza. Er waren allerlei workshops te doen en de leerlingen vonden het een geslaagde dag. ‘Ik vond het leuk om allemaal dingen te testen’, zegt Sara. ‘Ik vond de energievreters het leukst, omdat je toen lekker kon knutselen’, zegt Rosely.

De leerlingen hebben vandaag veel geleerd en zijn van plan om ook thuis energie zuinig bezig te gaan. ‘Als ik licht zie branden die niet aan hoeven ga ik ze uit doen’, zegt Sara. ‘Als ik zie dat de kraan aan staat dan ga ik die uit doen’, zegt Bregtje.