D66 jongeren gaan ‘spijbelen’ om basisschoolleraren te helpen

Leden van de jongerenafdeling van D66 leggen op de dag van het onderwijs (24 januari) hun studie neer om een dag mee te helpen op basisscholen. Ook voorzitter Puck Rouffaer en anderen van de Groningse afdeling doen mee.

“We hebben natuurlijk allemaal ooit eens op de basisschool gezeten. Voor alle waardevolle dingen die onze docenten ons hebben bijgebracht verdienen ze het nu om even in het zonnetje gezet te worden,” aldus Rouffaer. “Leraren staan onder druk. Door de hoge werkdruk en het tekort aan leraren wordt hun werk bijna onmogelijk gemaakt.

Rouffaer wil meer waardering voor Nederlandse leraren. “Onderwijs is bepalend voor de kansen in je leven en persoonlijke vorming. En leraren zijn het fundament van ons onderwijs.”

Deel dit artikel: