“Bouw brandweerkazerne Haren start in najaar”

nieuws
De deuren van de brandweerkazerne in Haren staan wagenwijd open. In geval van calamiteiten is men welkom in de kazerne. Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Komend najaar wordt waarschijnlijk begonnen met de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Haren. Dat meldt “Haren de Krant”.

Het maandblad citeert hierbij een woordvoerder van de Veiligheidsregio Groningen. Er wordt hard gewerkt aan het ontwerp van de nieuwe kazerne aan Felland-Noord 2 in Haren. Het huidige bedrijfspand aan de Westerse Drift zal worden gesloopt. Dat pand voldoet niet meer aan de eisen op het gebied van veiligheid en arbowet. Er is te weinig ruimte en er zijn geen douches.

Over de verhuizing wordt al meer dan vijf jaar gediscussieerd. Er waren ook plannen voor een nieuwe kazerne op dezelfde locatie aan de Westerse Drift. Dat ging uiteindelijk niet door, mede vanwege het opgaan van Haren in de nieuwe gemeente Groningen.