Winkeliers sluiten deuren om energie te besparen

nieuws
Foto Henk Tammens: Wethouder Philip Broeksma, Amber Crommelin (Kokotoko), Lieve ten Duis (Mary Jane) en Bianca van Dijk (Oddity).

Met het overhandigen van de eerste ‘Deuren Dicht’ bordjes aan drie winkeliers in de Oosterstraat, startte wethouder Broeksma maandag de ‘Deuren Dicht-actie’ van Groningen Werkt Slim om geen energie te verspillen.

Het duurzaamheidsplatform van de vier Groninger bedrijvenverenigingen, gemeente en provincie wil hiermee samen met de winkeliers fors besparen op energie. “Nu staan de meeste winkeldeuren de hele dag open. Daardoor gaat er veel warmte verloren. De deur dicht bespaart energie en geld en winkeliers dragen bij aan ons doel om in 2035 CO2-neutraal te zijn”, zegt wethouder Philip Broeksma.

De eerste deelnemers aan de ’Deuren Dicht’-actie zijn drie winkeliers in de Oosterstraat; Kokotoko, Mary Jane en Oddity. En in de Herestraat plaatst Expresso Fashion als eerste het bordje op de deur.

Deel dit artikel:

  1. nou, dat werd eens tijd.. ik verbaas me al sinds jaar en dag over alle open deuren overal altijd.. zo iets raars, vooral in de winter..

  2. Je zou denken dat de prijs van aardgas inmiddels zodanig is gestegen dat winkeliers geen verdere aanmoedigingen meer nodig hebben om zuinig met energie om te gaan. De zaken gaan zeker goed….

  3. Het is vaak net anders om, de door open trekt meer mensen naar binnen en dat was altijd een reden in het verleden de deur open te zetten bij onvoldoende omzet. (-;
    Voor de kleine ondernemer althans.
    Daarom is het des te moediger dat juist de kleine ondernemers in de stad dit bordje plaatsen.
    Omdat zij eigenlijk geen omzet kunnen missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *