Wie van deze vijf wordt de kinderburgemeester voor 2020?

nieuws

De afgelopen week hebben we de kandidaten voor de kinderburgemeester allemaal aan het woord gehad op OOG. Hieronder vind je alle video’s van de kandidaten nog eens op een rij.

Online stemmen kan niet meer, maar aanstaande zaterdag nog tussen 10.00 en 11.30 uur bij de verkiezingsstand in de entreehal van het Groninger Forum. Op dezelfde dag, om 12.00 uur, maakt wethouder Mattias Gijsbertsen de uitslag bekend in het Groninger Forum. De winnaar en de loco-kinderburgemeester worden in januari beëdigd.

– Milou –

– Vera –

– Lieuwe –

– Floor –

– Venne –

De kinderburgemeester vergezelt leden van het college van B&W tijdens representatieve taken. Hij of zij gaat aan de slag bij openingen en evenementen, maar organiseert ook eigen activiteiten. De kandidaten Floor, Lieuwe, Milou, Venne en Vera zitten alle in groep 6 of 7 van de basisschool.

Deel dit artikel: