Water uit plafond brengt hulpverleners bij grote hennepkwekerij

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Water dat uit het plafond naar beneden drupte heeft er toe geleid dat zondagavond een grote hennepkwekerij opgerold kon worden aan de Van Royenlaan in de wijk Helpman in de stad. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van wateroverlast kwam rond 22.20 uur bij de hulpdiensten binnen. “Bewoners zagen allemaal water uit het plafond komen waarop ze de hulpdiensten gebeld hebben”, vertelt Ten Cate. De Groninger brandweer kwam ter plaatse met een bluswagen. “Bij aankomst gingen de brandweerlieden op onderzoek uit waarbij ze in een bovengelegen woning een hennepkwekerij aantroffen. Daar stonden zo’n honderd planten opgesteld.”

De kwekerij is inmiddels ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Bij de actie werd een 68-jarige man uit Groningen aangehouden. Energiebedrijf Enexis kwam ter plaatse om de elektriciteit af te sluiten.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: