Vliegtuig maakt voorzorgslanding op Airport Eelde

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een klein vliegtuigje heeft zondagmiddag een voorzorgslanding gemaakt op Groningen Airport Eelde. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van een vliegtuig in problemen kwam rond 14.35 uur bij de hulpdiensten binnen. Op dat moment hing er een vliegtuigje in de lucht dat met geen enkele mogelijkheid het voorste deel van het landingsgestel naar binnen kon schuiven. Om te kijken wat er precies aan de hand was kreeg de piloot de opdracht om langs de verkeerstoren te vliegen. Daar werd geconstateerd dat er nog een trekstang aan het landgestel was bevestigd.

Om het zekere voor het onzekere te nemen werd er een voorzorgslanding gemaakt. Dit betekent dat de brandweer van het vliegveld met een crashtender langs de baan ging staan, waarna de landing kon worden ingezet. Die landing verliep zonder problemen en de hulpdiensten hoefden niet in te grijpen. Hoe het kon gebeuren dat zich nog een trekstang aan het landingsgestel bevond is onduidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

De foto bij dit artikel betreft een archieffoto