Veertig Groninger popacts spelen zich in de kijker

nieuws
Foto: Cashmyra de POPgroningen Talent Award houder van 2019 door Floris Duijn.

De POPgroningen Talent Award biedt een podium en ondersteuning aan opkomende muzikale acts van eigen bodem. De 40 deelnemende acts, variërend van hiphop tot singer-songwriter en heavy rock tot pop, spelen verspreid over acht avonden in de provincie op verschillende locaties.

Elke avond is er een divers programma van vijf acts die zich in de kijker spelen voor publiek en scouts. Deze scouts voorzien de acts van feedback en selecteren elke avond één act die doorstroomt naar een van de twee avonden in Simplon. Met uiteindelijk een eindfeest in Vera. De act die tijdens het eindfeest in Vera als POPgroningen Talent Award houder van 2020 wordt uitgeroepen speelt uiteindelijk op festivals zoals Eurosonic, Grunnsonic en Bevrijdingsfestival Groningen. Daarbij ontvangt de act een mogelijke deelname aan het Hit the North traject in 2021 en doorstroming naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

Deelnemers 2020:
~waterleaf~, 7 Black Sides, Alix Callisto, Alumni World, AMK, Juandi$$imo X Beau, Blue Yellow, Breakpoint Nine, Calidus, Dirk Wolf, Elle Beau, Else Schreur, Fred Goverde, Jadi D, Jini, Jonathan Rhodes, Joris Zwering, Kerwin, Lonewolf, LowPoint, Marije Veenstra, Mark Roggebrood, MARVO, McScallywag, Mind Fuji, MUFFKUTZ, Pagan Drive, Raw Diamond, Rick Frans, Rosa van Bommel, Seafire, Stinos, Stuck In Traffic, Vera’s Charm, Wanderoo, XO Nomit, YLVALIE en Yung Duzit & Qbeats.

De acht voorrondes vinden plaats op elke vrijdag en zaterdag in februari dwars door de provincie Groningen. Iedereen is van harte welkom om te komen. De entree is gratis. Locaties en line-up per avond worden binnenkort aangekondigd op de website van POPgroningen.

Deel dit artikel: