Top Dutch Solar Racing gehuldigd op Grote Markt

Het zonneauto-raceteam Top Dutch Solar Racing werd vrijdagmiddag feestelijk gehuld op de Grote Markt. Met de ‘Green Lightning’-zonneauto waren zij dit jaar het beste Nederlandse team in de Challenge-klasse bij de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Na een intocht op de Grote Markt en een welkomstwoord van burgemeester Koen Schuiling, verplaatste het gezelschap naar het Groninger Forum, waar ze werden gehuldigd door de samenwerkende onderwijsinstelling waar ze studeren.

Het team won niet alleen de kwalificatieronde en kwam als vierde over de eindstreep, maar sleepte ook nog eens de prestigieuze Excellence in Engineering Award in de wacht. Het team bestaat uit 26 studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en het Friesland College.

Deel dit artikel: