Nachttrein Rotterdam – Groningen blijft jaar langer rijden

De nachttrein tussen Groningen Rotterdam-Groningen op vrijdagavond rijdt door tot en met 2021. De provincies Drenthe en Groningen en de gemeente Groningen stellen hier bijna 33.000 euro voor beschikbaar.

De overeenkomst daarvoor met de NS zou eind dit jaar aflopen. Volgens de provincie is er groei te zien. Ten tijde van de proef in 2015 gingen gemiddeld 37 mensen per nachttrein van Rotterdam naar Groningen. Dit aantal is nu gegroeid naar 45.

Een trein in de andere richting, tussen Groningen en Rotterdam, is niet rendabel. Dat is volgens de provincie verspilde moeite, omdat de meeste reizigers dan tot aan Assen zullen reizen en niet verder.

Deel dit artikel:

  1. In de Randstad Utrecht >. Amsterdam > Den Haag > Rotterdam > Utrecht rijdt elk vol uur een nachttrein .
    Is het niet beter dat deze nachttrein via Schiphol > Den Haag zou rijden dan kunnen de luchtreizigers die om 4 u op Schiphol moeten zijn met de trein kunnen. Mijn kids gingen met Flixbus om 0.30 u van Groningen naar Schiphol en die bus zit vol.
    Vermoed dat dan op de terug weg ook meer passagiers mee terug komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *