Martijn en Mariëlle hebben 545 kinderfietsen ingezameld

In anderhalf jaar heen en weer naar China fietsen om 545 kinderfietsen in te zamelen voor Groningse minimagezinnen. Dat hebben Martijn de Jong Posthumus en Mariëlle van der Sluis gedaan, omdat zij het belangrijk vinden dat elk kind in Groningen een fiets heeft.

Nog een reden waarom ze dit hebben gedaan is, omdat ze graag naar de Chinese stad Tianjin wilden fietsen. Tianjin is één van de partnersteden van Groningen en daarom leek het hen leuk om een brief van de burgemeester van Groningen langs te brengen.

In totaal hebben ze 22.123 kilometer gefietst. Donderdagochtend kwamen ze terug op het schoolplein van basisschool de Wegwijzer in Selwerd waar ze ruim anderhalf jaar geleden begonnen aan hun tocht. ‘We houden beiden van fietsen, avontuur en buiten zijn. Dan kom je al snel op een fietsreis uit. We hadden nooit gedacht dat het zo’n ambitieus plan zou worden’, zegt Mariëlle.

Niet alleen Martijn en Mariëlle vinden het belangrijk dat elk kind een fiets heeft. De leerlingen van basisschool de Wegwijzer in Selwerd vinden dit ook. ‘Iedereen heeft het recht om een fiets te hebben’, zegt leerling Aboubakar. ‘Zo kan ook iedereen gezellig met vrienden afspreken en leuke uitstapjes doen’, zegt leerling Chika.

Deel dit artikel: