Kinderen bedenken alternatief voor ‘kip, patat en appelmoes’ op Groningse kindermenu’s

Een alternatief voor ongezonde kindermenu’s. Dat was de opdracht voor de BSO-kinderen van diverse SKSG-locaties voor het initiatief ‘Gezond Kidsmenu Groningen’. Maandag maakte de jury de prijswinnaars bekend in Grand Café Time-Out.

De klassieke ‘kip, patat en appelmoes’ werden door de kinderen met de winnende gerechten onder andere vervangen door dingen als Irakese Tepsi baytinijan en groenteburgers. Voor elk seizoen van het jaar hebben kinderen een gerecht bedacht, deze worden vanaf 2020 in Grand Café Time-Out, ’t Feithhuis, Eetcafé, De Stadstuin, Eethuys Stadspark, Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau, Dinercafé Diep, Paviljoen Sterrebos en Edanz/Vitaminds aangeboden.

In restaurants en eetcafés staat vaak nog een ongezond kindermenu op de kaart, terwijl ouders steeds meer waarde hechten aan gezonde voeding voor hun kind. Marije van Eetcafé de Stadstuin Hereweg: “we hebben meerdere gerechten voor kinderen op onze kaart staan, maar we vinden het lastig om leuke, lekkere én gezonde gerechten voor kinderen te verzinnen. Hoe geweldig is het dan om een gerecht op de kaart te krijgen dat door de kinderen zelf is samengesteld!”

De jury bestond uit kinderburgemeester Jouayria Ouarrioui, wethouder Carine Bloemhoff, Chef-kok Feico Risakotta van Grand Café Time-Out en Thunder van Donar!  Gezond Kidsmenu Groningen is een initiatief van gezonde kinderopvang SKSG samen met Stichting Kind en Voeding, HANNN, Jumbo Maripaan en de GGD (Jong Leren Eten en Jongeren op Gezond gewicht).

Deel dit artikel: