Jimmy Dijk: “Ik wil gewoon dat doen waar de SP behoefte aan heeft”

oogochtendshow
Foto: Sebastiaan Scheffer

SP Groningen raadslid Jimmy Dijk is afgelopen zaterdag benoemd tot lid van het landelijk bestuur van de partij. Hij heeft daarmee één stem in een bestuur van 33 leden, zo vertelde hij dinsdagochtend in de OOG Ochtendshow.

Het bestuur bestaat uit 33 leden uit diverse regio’s, die ieder een stem heeft. Daarnaast heeft ieder lid nog een specifieke taak. Dijk hoopt dat hij zich mag bezighouden met campagnes om meer mensen in beweging te krijgen om strijd te voeren voor een menselijk en sociaal Nederland.

Daarnaast werd zaterdag bekendgemaakt dat Jannie Visscher is benoemd tot voorzitter van de SP. Visscher was acht jaar wethouder in onze gemeente, wethouder van o.a. Zorg. Dijk heeft toen veel met haar samengewerkt en vond haar sterkste punt dat ze mensen bij elkaar wist te brengen en ze op de juiste manier te organiseren. Hij verwacht dat Visscher in de komende tijd flink weerstand zal bieden tegen het afbraakbeleid in o.a. de zorg.

Ondanks dat hij nu in het landelijke bestuur zit, geeft Dijk aan dat hij toch raadslid in Groningen wil blijven en ook in Groningen zal blijven wonen.

Beluister het interview in de OOG Ochtendshow hier terug:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *