CDA: ‘Overschot voor verbouwing Papiermolen moet naar sport’

nieuws
Foto Andor Heij: Papiermolen.

Het CDA is het niet eens met het voorstel van de Gemeenteraad om het financiële voordeel van 398.812 euro op de verbouwing van zwembad De Papiermolen in Helpman terug te laten vloeien in de algemene kas van de gemeente. De fractie vindt dat dit geld ten goede moet komen aan de sport in de stad.

“Gaat dat voordeel naar sport? Het college zegt van niet. Wij wel. De sport in Groningen zwemt namelijk al niet in het geld,” zo schrijft fractievoorzitter René Bolle op Twitter.

Het bad was anderhalf jaar dicht en werd in die periode grondig gerenoveerd en ook uiterlijk opgeknapt. Het verschil in prijs is, volgens de gemeente,  vooral te verklaren door de gunstige aanbesteding. Geveke was de aannemer met het laagste aanbod. Ook aannemer De Groot verrichte het werk onder de geraamde kosten.

Aanstaande woensdag wordt er gedebatteerd over dit voorstel.

Deel dit artikel: