Bulktank met zuur lekt op Hammerfestweg; brandweer probeert lek in te dammen

nieuws
Foto: Rick ten Cate (Ten Cate Fotografie)

Bij een bedrijf aan de Hammerfestweg is consternatie ontstaan nadat een IBC-container van 1000 liter op een vrachtwagen met een nog onbekend zuur is gaan lekken. De brandweer, politie en een ambulance zijn ter plaatse.

De straat is  met linten afgezet. Omliggende bedrijven hebben het advies gekregen om ramen en deuren gesloten te houden. Brandweermannen in gaspak zijn inmiddels op onderzoek uit in het pand. Wel maakte een woordvoerder van de brandweer bekend dat er bij het ongeval niemand gewond is geraakt.

De brandweer is nu bezig om de lekkage in te dammen met absorptiekorrels. De brandweer denkt nog wel een tijd bezig te zijn met het indammen van de situatie. Een speciaal bedrijf zal ter plaatse komen om het gelekte materiaal op te ruimen.

tank lek vloeistof hammerfestweg 2 Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

Foto: Rick ten Cate (Ten Cate Fotografie)

tank lek vloeistof hammerfestweg ambulances
Foto: Rick ten Cate (Ten Cate Fotografie)
Deel dit artikel: