Beschonken bestuurder rijdt auto in de prak

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk vrijdagavond op de Matsloot tussen Hoogkerk en Roderwolde is een bestuurder uit een bocht gevlogen. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur ter hoogte van de kruising met de Sandebuur ter hoogte van de Mijmerbank. “Het ging om een eenzijdig verkeersongeluk”, vertelt Ten Cate. “Een bestuurder die geen gordel droeg heeft een bocht gemist en vloog met zijn voertuig de bosjes in. Daarbij werden op een haar na een transformatorhuisje en een boom gemist.” Ondanks dat het voertuig zwaar beschadigd raakte raakte de bestuurder niet gewond.

De automobilist is door agenten meegenomen naar het bureau. “Daar blies hij 700 µg-l. Dat komt neer op een alcoholpromillage van 1,61.” Wettelijk is slechts een promillage van 0,50, 200 µg-l toegestaan. Een bergingsbedrijf heeft de personenauto geborgen. De precieze gevolgen voor de bestuurder zijn nog onbekend.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl