“Belegger Drenth houdt vast aan koop Pepergasthuis”

Belegger Jan Berry Drenth uit Roden wil nog steeds het Pepergasthuis kopen. Dat zei zijn advocaat tijdens de hoorzitting over het Pepergasthuis in het Cascadegebouw maandagmiddag.

Over de verkoop van het Pepergasthuis van woningbouwvereniging Lefier aan Drenth is veel ophef ontstaan. De tegenstanders, waaronder de gemeente, zeggen dat het gasthuis cultureel erfgoed van Groningen is. Daarom mag het Pepergasthuis niet verkocht worden, aldus het stadsbestuur.

Lefier wil het Pepergasthuis verkopen, omdat het te duur in onderhoud is. De nieuwe eigenaar zou er in willen gaan wonen. Drenth wilde later van de verkoop af zien, vanwege alle onrust. Maar later maakte Lefier bekend dat de koop alsnog door gaat. Als de koper af ziet van de aankoop moet hij 10% van de koopsom van 4 miljoen euro betalen aan Lefier.

De hoorzitting moet duidelijkheid geven of de verkoop wel mag. Een besluit valt voor de kerst. Veel nieuwe inzichten leverde de hoorzitting niet op. Voorafgaand aan de hoorzitting trok een groep tegenstanders van de verkoop van het pand in optocht vanuit de Peperstraat naar het Cascadegebouw.

Deel dit artikel:

 1. Waarom klopt de gemeente het pepergasthuis niet?
  Wel 250 miljoen voor het Forum en geen 4 miljoen voor het Pepergasthuis!
  Onbegrijpelijk.

 2. Mocht het verkocht worden, betekent dit ook het failliet van de gevestigde politiek in de stad Groningen.

  Roeland van der Schaaf doet aan reflecties. Terwijl zijn PvdA in 1995 de woningwet al dusdanig heeft aangepast, dat dit ooit kon gebeuren. Roeland is van de neoliberale koers via Wim Kok. Reken maar uit, zijn leeftijd minus de jaren die zijn verstreken sinds 1995. Dan kan het niet anders, dat ie de neoliberale koers aanhangt.

  Een normaal denkend mens die op de barricade staat voor dit erfgoed en de sociale huursector, was immers in die tijd nooit lid geworden van de PvdA

 3. @Sjoerd: Lefier en Drenth zijn geheel en al de veroorzakers van deze rottigheid, niet Van der Schaaf.
  (had niet gedacht ooit nog voor iets van de PvdA op te komen, maar dit moet toch wel even gezegd)

 4. @Evert Jan ..

  De woningwet biedt deze mogelijkheden. Zonder deze woningwet, had een dergelijke verkoop ook nooit kunnen gebeuren. Lefier op zijn beurt, heeft dit uitgebuit.

  Ook wil ik bij deze aandacht willen vragen voor een andere petitie, die van het betonbos. Wellicht dat Oog ook dit zou willen oppikken voor een artikel. Minstens zo belangrijk!

  https://secure.avaaz.org/nl/community_petitions/Gemeente_Groningen_Behoud_alternatieve_woonvormen_laat_Betonbos_voortbestaan/?tQeWkpb

  Dennis van der Geest met zijn programma ‘Vrije Geesten’ was er onlangs .. Mooi !

  https://www.sbs6.nl/programmas/dennis-en-de-vrije-geesten/videos/OPhKcij8RBX/dennis-en-de-vrije-geesten/

 5. Inderdaad een mooi programma, had het gezien.
  En petje af voor (in elk geval) Bouwiena!
  Lijkt me ook echt iets voor een reportage van OOG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *