Voormalig pand V&D wordt ‘Het Groot Handelshuis’

nieuws
Foto: Andor Heij

Vastgoedontwikkelaar MWPO wil van het voormalige pand van V&D aan de Grote Markt een bruisende ontmoetingsplek maken. Het Groot Handelshuis moet eind volgend jaar open gaan.

Volgens de Groninger Kristiaan Capelle, eigenaar van MWPO, krijgt het pand moderne kantoren, flexplekken en vergaderplekken. De vastgoedontwikkelaar is onder meer bekend van Merckt, Mercado en The Student Hotel. Het Groot Handelshuis, met een openbare entree aan de Grote Markt en de Oude Ebbingestraat, moet een plek worden waar iedereen welkom is en waar ondernemers elkaar kunnen vinden. Er kunnen straks 450 mensen werken en er is ruim 3000m2 voor retail beschikbaar.

Een atrium op de eerste verdieping fungeert als ontmoetingsruimte en verbindt de twee delen van het gebouw, met een vestiging van Jumbo (inclusief Foodcafé) op de begane grond, een La Place op de vierde verdieping en een openbare fietsenkelder. De verbouwing start eind dit jaar en gaat naar verwachting een jaar duren.

Deel dit artikel: