Vijf camera’s in Brugstraat gaan fietsers en voetgangers tellen

nieuws

Deze week zijn vijf camera’s in de Brugstraat opgehangen om het aantal fietsers en voetgangers te tellen.

De camera’s zijn onderdeel van de Proeftuin Binnenstadsmonitoring. Met de resultaten hiervan wil de gemeente de openbare ruimte beter benutten en de verkeersveiligheid vergroten. ‘Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dynamische verkeersborden of het inzetten van verkeersregelaars die fietsers op drukke momenten langs slimme alternatieve routes sturen. Daarvoor is het eerst nodig de huidige verkeersstromen te meten’.

De camera’s hangen aan palen. Naar verwachting gaan ze volgende week aan wanneer ook de informatieborden zijn geplaatst. De proeftuin duurt een jaar.

‘Met het systeem waarborgen we de privacy. De gemeente en het bedrijf waar we mee samenwerken hebben noodzakelijke maatregelen genomen en getoetst. Daarmee voldoen we aan regels over privacy’. Hoe dat gewaarborgd is leest u hier

Deel dit artikel:

  1. Je wilt van de A-straat naar de Vis/Grote Markt .. wat is dan een slim alternatief?
    Overigens vind ik als fietser dat de situatie door de gele vloed juist rampzalig geworden is: het ontbreken van duidelijke scheiding tussen trottoir en weg maakt het onmogelijk normaal te fietsen.
    En waarom eigenlijk niet de voetgangers naar de Westerhaven langs een alternatieve route sturen: die zorgen nog voor de meeste overlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *