Stichting koopt voormalige school De Rieshoek

nieuws

De Stichting Behoud en Beheer de Rieshoek wordt eigenaar van de voormalige school De Rieshoek in Noordlaren. Het koopcontract wordt op 29 november ondertekend.

Die vrijdag viert de stichting een feestje, samen met het dorp en allen die de stichting de afgelopen jaren zo hebben gesteund. De Rieshoek heeft een speciale plek bij veel inwoners van Noordlaren. Meer dan een eeuw lang ging de dorpsjeugd daar naar school Vijf jaar geleden viel het doek en verloor het dorp een plek waar kinderen en ouders elkaar vaak tegenkwamen.

Sindsdien fungeerde het pand als kinderopvang en dagbestedingscafé en locatie voor enkele creatieve bedrijfjes. In juni 2017 werd Stichting Behoud en Beheer de Rieshoek opgericht. Die wilde ervoor zorgen dat het pand en het terrein eromheen, een ontmoetingsplaats zou blijven. De stichting wilde het gebouw kopen van de gemeente en een toekomstbestendige organisatie opzetten.

Een crowdfundingactie in het voorjaar 2018 bracht 73.500 euro op. De aankoop werd vertraagd doordat Haren opging in de gemeente Groningen. De stichting koopt de Rieshoek voor 335.000 euro. Daarvan komt 116.000 euro voor rekening van de gemeente. De rest brengt de stichting op met een gift van VSBfonds, een lening van KNHM Participaties en de renteloze leningen en giften van Noordlaarders.