Spinning Marathon voor een nieuwe speelhoek

Voor kinderen kan een bezoek aan het ziekenhuis veel stress met zich mee brengen. Daarom wil het Martini Ziekenhuis een interactieve speelhoek voor bij de spoedeisendehulp.

Zo’n speelhoek kost veel geld en daarom heeft Stichting vrienden van het Martini Ziekenhuis donderdag een spinning marathon georganiseerd. Meer dan honderd deelnemers zaten donderdag te zweten op de fiets om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen. ‘De reden dat ik mee doe is, omdat ik het een hele mooie manier vind om zo samen met elkaar geld in te zamelen voor een interactieve speelhoek’, zegt Heleen Hoogeveen, een deelneemster. ‘Ik hou zelf heel erg van fietsen en het goede doel vind ik ook heel erg belangrijk’, zegt Hans Feenstra, de voorzitter Raad en Bestuur van het Martini Ziekenhuis.

Volgens de Stichting vrienden van het Martini Ziekenhuis is er echt een interactieve speelhoek nodig. ‘Wij hebben hier in het ziekenhuis gemerkt dat afleiding belangrijk is, om zo ontspannend mogelijk een behandeling in te gaan’, zegt Laura de Vries.

Voor de nieuwe speelhoek is er in totaal elfduizend euro nodig. Hiervoor hebben de deelnemers al aardig wat geld bij elkaar gefietst. ‘Ik heb volgens mij vierhonderd euro opgehaald’, zegt Abel van Santen. ‘Ik heb tot nu toe al honderdvijftig euro binnen dus ik ben heel benieuwd wat het uiteindelijk op gaat leveren’, zegt Anna Hatzman

Donderdagavond is er genoeg geld bij elkaar gefietst om het interactieve speeltuin te gaan bouwen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *