Sollicitatieworkshop voor hoogsensitieve personen in Haren

nieuws
Foto: De Broekriem

Voor hoogsensitieve personen kan het lastig zijn werk te vinden of te behouden. Dinsdag gaat in de bibliotheek in Haren een workshop van start die hoogsensitieve personen handvatten moet geven bij solliciteren.

De workshop wordt georganiseerd door De Broekriem. Event-manager Erika Roth van dit platform lichtte de achtergrond van het platform en de workshop toe in het radioprogramma Haren Doet bij OOG Radio.

“De Broekriem is een landelijke vrijwilligersorganisatie voor en door werkzoekenden met de ambitie om werkzoekenden te inspireren en in beweging te zetten”, zegt zij. De workshop in Haren wordt georganiseerd vanwege het hoge aantal Nederlanders met burn-out-klachten. “Dat gaat om 16 procent van de beroepsbevolking. Hoogsensitieve mensen hebben een grotere kans in een burn-out te raken en Stichting Burn-out zegt dat de helft van de mensen met een burn-out hoogsensitieve mensen zijn.”

Volgens Roth speelt vooral informatie uit hun omgeving mensen die hoogsensitief zijn parten. “Als je hoogsensitief bent, ben je meer gevoelig en kun je alle prikkels meer intens binnenkrijgen. Deze mensen kunnen ook sneller vermoeidheid ervaren in hun werk. Zij kunnen makkelijker werkloos raken en daarna is het ook moeilijker bij werk zoeken.”

De training van De Broekriem gaat dinsdag van start en bestaat uit drie delen. Docente is Jozien Elgershuizen. “Zij is deskundig in human resource development en sustainable social development, en zij gaat de mensen leiden om de kracht van hun hoogsensitiviteit op te sporen. Zij gaat kijken wat de stressklachten zijn die hoogsensitieve werknemers ervaren die er nog niet zo goed mee om kunnen gaan. Het uiteindelijke doel is om mensen te leren hoe zij weer energiek kunnen zoeken naar een baan en om te kijken welke soort baan bij hen past”, aldus Roth op OOG Radio.

Luister hier het hele interview terug:

De training gaat op dinsdag 19 november van start. Het tweede en derde deel vinden respectievelijk op 10 en 17 december plaats. Op alle drie data duurt de training van 13:00 tot 16:00 uur. Aanmelden kan via de website van De Broekriem. Het platform houdt zich overigens niet alleen bezig met trainingen voor hoogsensitieve personen. Er vinden in Groningen ook een meet-up over kernkwaliteiten en een workshop over sollicitatieteksten plaats.

Deel dit artikel: