Raadslid Wieke Paulusma finalist voor Europese prijs

nieuws

Het Groningse D66-raadslid Wieke Paulusma is finalist voor de Innovation in Politics Awards 2019. Dat is een Europese prijs voor politieke vernieuwing.

Paulusma is genomineerd voor haar betrokkenheid bij de Coöperatieve Wijkraad in de Oosterparkwijk. De concurrentie is groot: de Groningse is één van de tachtig finalisten.

In de Coöperatieve Wijkraad zitten 11 wijkbewoners en een aantal leden van de Groningse gemeenteraad. Samen nemen ze beslissingen over de wijk. Paulusma is één van de initiatiefnemers. Het is één van de democratische experimenten in Groningen waarmee de gemeenteraad heeft ingestemd. De Oosterparkwijk is de eerste wijk in Nederland met een coöperatieve wijkraad. De afspraak is dat de gemeenteraad de beslissingen van de wijkraad overneemt.

De vernieuwingsprijzen bestaan sinds 2017 en zijn een initiatief van het Innovation in Politics Institute. Dit instituut houdt zich bezig met versterking van de democratie in Europa. De winnaars worden op 4 december in Berlijn bekendgemaakt.