Prinsesseweg krijgt een bijenlint

Wethouder Glimina Chakor legt vrijdag 15 november de laatste hand aan een zogenoemd bijenlint op de kruising Prinsesseweg – Nassauplein. Ze doet dat rond 14.30 uur, in het bijzijn van een aantal omwonenden.

Over de volle breedte van de Prinsesseweg wordt een bloembed aangelegd van ruim twee meter breed. Het bijenlint wordt aangeplant moet bloembollen. Ook wordt nectar ingezaaid: een mengsel van inheemse, laagblijvende bloemen. Van het vroege voorjaar tot in de zomer komen afwisselend bloemen op. Een bijenlint ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook belangrijk voor bijen en andere insecten.

Het noordelijke deel van de Zonnelaan heeft al middenbermen met bollen en bloemrijk grasmengsel. Uiteindelijk ontstaat een lint van bijna 2 kilometer, tussen de noordelijke ringweg en de Wilhelminakade. Zo worden gebieden waar bijen leven met elkaar verbonden.

Deel dit artikel:

  1. Wat een schitterend plan. Ben erg vaak over de Prinsesseweg richting Paddepoel gereden en ken de straat goed. Een bloemrijk en kleurige middenberm zullen veel mensen erg kunnen waarderen.

  2. Als het net zo’n zooitje word als aan de Zonnelaan en Ketwichverschuurlaan waar alleen het eerste jaar bloemen waren te zien en daarna vrijwel alleen gras is de lol er snel af en vrijwel niet meer interessant voor bijen.
    En als onze gemeente zo begaan is met natuur en klimaat, waarom kappen ze dan de wereld bomen en planten ze geen nieuwe terug op dezelfde plaats?

  3. Hoewel ik dit soort zaken enorm toejuig, krijg ik er met GroenLinks altijd een smerige bijsmaak van. Deze gemeente, met GroenLinks voorop, kapt er lustig op los qua bomen. Dus sorry, nee. Dit vind ik gewoon puur narcisme, bah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *