Prinsesseweg krijgt een bijenlint

Wethouder Glimina Chakor legt vrijdag 15 november de laatste hand aan een zogenoemd bijenlint op de kruising Prinsesseweg – Nassauplein. Ze doet dat rond 14.30 uur, in het bijzijn van een aantal omwonenden.

Over de volle breedte van de Prinsesseweg wordt een bloembed aangelegd van ruim twee meter breed. Het bijenlint wordt aangeplant moet bloembollen. Ook wordt nectar ingezaaid: een mengsel van inheemse, laagblijvende bloemen. Van het vroege voorjaar tot in de zomer komen afwisselend bloemen op. Een bijenlint ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook belangrijk voor bijen en andere insecten.

Het noordelijke deel van de Zonnelaan heeft al middenbermen met bollen en bloemrijk grasmengsel. Uiteindelijk ontstaat een lint van bijna 2 kilometer, tussen de noordelijke ringweg en de Wilhelminakade. Zo worden gebieden waar bijen leven met elkaar verbonden.

Deel dit artikel: