‘Plan om kerk Pepergasthuis te bewonen was algemeen bekend, maar niet bij de directeur’

nieuws

Volgens woningcorporatie Lefier heeft koper Jan Berry Drenth van begin af aan aangegeven dat hij wel in de kerk zou willen wonen en dat dit idee ook in de verkoopdocumenten was opgenomen. Volgens Lefier was dit wel bekend bij de bewoners, maar niet bekend bij Lefier-directeur Margriet Drijver.

“Wij ontkennen dus niet stellig dat de koper ideeën had met het pand. Wel begrijpen wij dat haar reactie op dit onderwerp bij u enige vraagtekens oproept. Maar het doet niets af aan onze open en transparante communicatie met onze bewoners. Wij hebben hen én de huurdersorganisatie vanaf het begin meegenomen in de plannen”, zo stelt woordvoerder Elza Bulstra in een reactie op de uitspraken van Drijver bij OOG, afgelopen dinsdag.

Verder benadrukt Lefier dat ze wil dat het Pepergasthuis ook na verkoop in goede handen blijft. “Indien de beoogd koper een andere invulling zou willen geven aan dit monument, zal hij daarvoor toestemming moeten vragen bij de gemeente.”

In onderstaande video de uitspraak van directeur Margriet Drijver:

Deel dit artikel: