Brief van Lefier bewijst eigen ongelijk; kerk moest woning worden

In een brief van Lefier aan de bewoners van het Pepergasthuis staat dat de koper de kerk en eetzaal wil bewonen. Lefier ontkent dit zelf stellig.

Margriet Drijver, directeur van Lefier, zei dinsdag nog tegen OOG: “Ik heb allerlei verhalen gehoord. Dat zijn geen dingen die hij bij ons heeft gemeld. We hebben het niet met hem gehad over hoe hij het wil gebruiken.” En dat is vreemd. Want uit deze brief van Lefier aan de bewoners blijkt dat dit gewoon met de koper besproken is.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Een fragment van de brief van Lefier aan de bewoners.

 

Ook in de brief aan de raad van het college staat vermeld dat de koper deze plannen heeft met het Pepergasthuis. Daarnaast meldt Lefier in een recente brief nogmaals dat het hofje ” “grotendeels openbaar blijft”, waaruit op te maken valt dat er een gedeelte afgesloten gaat worden. Dat Lefier stellig blijft ontkennen dat deze afspraken gemaakt zijn en zegt niet te snappen waardoor deze geruchten in de wereld zijn gekomen, is hoogst opmerkelijk.

Onderstaande video bevat de uitspraken van Lefier-directeur Margriet Drijver.

Deel dit artikel: