Onduidelijkheid over leerorkest CBS de Borg in Haren

Het Leerorkest stopt voor CBS de Borg in Haren. Vijf jaar lang hebben de leerlingen van groep vijf vol enthousiasme mee gedaan met het leerorkest.

De stadspartij zegt dat VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, de activiteiten van het leerorkest zouden overnemen. Maar dat na de gemeentelijke herindeling Haren, en daarmee de Borg, niet is meegenomen in deze plannen.

Het leerorkest is een initiatief dat er voor zorgt dat ieder kind de kans krijgt om een muziekinstrument te leren spelen. Het leerorkest gaf elke week een muziekles aan groep 5 van de Borg en ieder jaar werd dat feestelijk afgesloten met een eindconcert.

Er heerst voor de basisschool vooral veel onduidelijkheid waarom het leerorkest er mee stopt. “Het is geen kwestie van geld er is gewoon budget voor het leerorkest, dus ik weet niet precies wat de reden is.” zegt Kees Bouma, directeur van CBS de Borg.

VRIJDAG zelf was erg verbaas over het bericht van de Stadspartij. VRIJDAG heeft namelijk niet toegezegd dat zij het leerorkest zouden overnemen. VRIJDAG biedt haar eigen lespakket “ieder kind muziek” aan, en zou het leuk vinden als de Borg hier ook gebruik van gaat maken.

VRIJDAG en CBS de Borg hebben inmiddels contact met elkaar en gaan met elkaar in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn.