Onderwijsbond wil krachten bundelen

Onderwijsvakbond AOb overweegt om samen met andere groepen uit de publieke sector een vuist te maken. “Het kan zo niet langer.”

Deze week maakte de onderwijsvakbond bekend dat op 30 en 31 januari het werk opnieuw neergelegd gaat worden. Hayo Bohlken zegt dat de vakbond niet anders kan. “Begin deze maand hebben we een actiedag gehad. Sindsdien is er eigenlijk niets veranderd. Met de minister wordt geen overleg gevoerd, er zijn geen onderhandelingen. Er is volledige radiostilte.”

Deze week werd ook bekend dat zestien scholen in Amsterdam in de tweede week van december een week dicht moeten omdat er te weinig leraren zijn. “Dat is iets wat we vaker tegen zullen gaan komen. De nood is hoog. Het wordt echt tijd voor een structurele oplossing.” De vakbond overweegt daarom om samen met bijvoorbeeld de zorg en politie een vuist te gaan maken. “De problemen zijn overal hetzelfde. Overal wordt afgeknepen. Misschien is het wel heel slim om samen te gaan werken.”

Deel dit artikel: