Nederlands schaakteam met broers Van Foreest verliest van Georgië

sport
foto Alina L'Ami

Het Nederlands team met de Groningers Jorden en Lucas van Foreest verliest in de 9e en laatste ronde van het EK schaken in Georgië met 0,5-3,5 van het gastland.

In deze slotronde ging bijna alles mis voor Nederland. Alleen Giri wist remise te spelen, nadat hij straal verloren had gestaan. Ook de 20-jarige Jorden van Foreest en zijn 18-jarige broer Lucas deelden in de malaise. Ze verloren allebei hun eerste partij in dit toernooi, in partijen waarin remise binnen handbereik was. Desondanks kan Jorden van Foreest terugkijken op een goed toernooi, want hij werd topscorer van het Nederlands team met 5,5 punt uit 8 partijen.  Lucas van Foreest behaalde een score van 2,5 uit 6.

Nederland eindigde door deze nederlaag op de 17e plaats van de 40 landen met 9 punten uit 9 wedstrijden. Een van de slechtste resultaten ooit, want qua rating was de prognose dat Nederland rond de 7e plaats zou eindigen.

Rusland werd Europees kampioen door een overwinning op Polen. De Russen behaalden 15 punten uit 9 duels.

 

Deel dit artikel: