Nattigheid steekt spaak in wiel bij nieuw Spakenpad

nieuws

Het nieuwe wegdek van het Spakenpad is niet zoals gepland deze november klaar maar in mei volgend jaar. Het loopt spaak door de nattigheid.

Door de natte omgeving en hoge waterstand kan de aannemer het nieuwe wegdek van het Spakenpad in Beijum pas dit voorjaar aanleggen. De klinkers uit het pad worden vervangen door een halfverharding. Dat is nodig om de bereikbaarheid van het pad te verbeteren en wateroverlast tegen te gaan.

Door de natte omstandigheden kan het nieuwe wegdek niet goed uitharden. En dat zal in de toekomst tot problemen leiden.

De aannemer gaat eerst met drogere delen van het pad aan de slag. De andere delen kunnen pas in een langere droge periode worden vervangen. De gemeente hoopt het hele pad uiterlijk 1 mei volgend jaar af te hebben. Aanvankelijk zou het pad in november klaar zijn.

Deel dit artikel: