Honderddertig nieuwe bomen langs Winschoterweg

nieuws
Foto: Martin Nuver (112Groningen)

Langs de Winschoterweg worden voor de kerst in totaal 133 nieuwe bomen geplant. De platanen, iepen, abelen en linden vervangen de huidige populieren. De werkzaamheden starten aanstaande maandag.

De veertig jaar oude polulieren tussen Oude Roodehaansterweg en Duinkerkenstraat  zijn volgens de gemeente aan vervanging toe. De huidige populieren worden vervangen door  die al een aanzienlijke lengte en dikte zullen hebben en tussen de 12 en 15 jaar oud zijn.

Automobilisten ondervinden geen hinder van dit werk. Het fietspad is tijdens het werk gedeeltelijk afgesloten: verkeersregelaars wijzen fietsers op een route langs de werkzaamheden. Naar verwachting is het planten van de nieuwe bomen voor de kerst afgerond.