Goodiebags voor busreizigers tussen Leek en Groningen

nieuws
Foto: Marijke Koetsier

Busreizigers kregen vrijdagochtend een verassing toen ze de Qlink-bus op lijn 3 tussen Leek en het hoofdstation in Groningen instapten. Deze kregen ze omdat project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) bija is afgerond.

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier en districtshoofd Agnes Bernardt van Rijkswaterstaat Noord-Nederland deelden vrijdagochtend op de route tussen de halte Oostindie en halte P+R Leek (aan de A7) goodiebags uit aan de busreizigers.

Vanaf het eindpunt Oostindie in Leek zijn busreizigers nu binnen 27 minuten op Hoofdstation Groningen. Als er een file staat op de A7, kan de bus gebruikmaken van de vluchtstrook. Daarnaast zijn de bussen en hubs op de route aangepast en comfortabeler gemaakt.