Feestdagen maken het jaar voor ‘één product’-winkeltjes

Winkeliers in Groningen Sinterklaas staat weer voor de deur. Dat betekent topdrukte voor winkeliers. Zeker ook voor de aparte kleine ‘één product’-winkeltjes in de binnenstad.

Zeker voor de kleine winkeliers in de Folkingestraat maken de feestmaanden het verschil tussen een mager of een vet jaar. “Voor ons maakt concurrentie van het internet tijdens deze periode niet zo veel uit. Wij moeten het hebben van de grote stroom mensen die hier dagelijks langs trekt en tijdens de feestdagen denkt: ‘Oh, dat is leuk voor die en die.’ Daar pakken we onze winst,” zo vertelt een van de ondernemers.

Helemaal los van het internet staan de meeste van deze kleine winkeliers toch niet. “Wij zijn ook niet gek. We presenteren ons natuurlijk ook op het internet. Voor sommigen van ons komt ook een deel van onze omzet hiervandaan.”

Deel dit artikel: