Drie dagen stand-up, kleinkunst en muziek op het Groninger Studenten Cabaret Festival

Woensdag gaat de 33ste editie van het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) van start. Het festival in de Stadsschouwburg wordt volledig georganiseerd door studenten.

Jaarlijks proberen jonge cabaretiers drie felbegeerde prijzen te winnen. Deze drie prijzen zijn de publieksprijs, de persoonlijkheidsprijs en de juryprijs. Tijdens twee halve finales, op woensdagavond en donderdagavond, mogen de cabaretiers zichzelf bewijzen in de Stadsschouwburg. De drie beste gaan door naar de finale op vrijdagavond.Voor de winnaars ligt er mogelijk er een mooie toekomst in het verschiet. Theo Maassen, Jochem Myjer en Martijn Koning hebben allemaal meegedaan aan eerdere edities.

De cabaretiers die meedoen deze week zijn allemaal erg verschillend: “We hebben van alles, van stand-up tot kleinkunst. Zelfs een muzikaal trio doet mee.” verteld Anne Eleveld, bestuurslid van het GSCF.  Voor woensdagavond zijn er nog een aantal kaarten beschikbaar. Het GSCF duurt nog tot vrijdag.