“Landelijke staking ziekenzorg gaat niet alleen over geld”

oogochtendshow

In het Martiniziekenhuis wordt woensdag deels door zorgpersoneel gestaakt. De landelijke staking in de ziekenzorg gaat niet alleen over geld, vertelde José de Boer van het Actiecomité Martiniziekenhuispersoneel maandag in de OOG Ochtendshow.

De staking is onderdeel van een landelijke ziekenhuisstaking, die woensdag voor het eerst wordt gehouden. Dit naar aanleiding van stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden. Volgens De Boer heeft loon en geld vaak de boventoon in de onderhandelingen, maar is meer aandacht voor de patiënt en de kwaliteit van de zorg ook een erg belangrijke eis.

De afdelingen Spoedgevallen (EHBO), Oncologie en Kinderzorg zullen niet worden getroffen door de stakingen. Bij alle andere afdelingen wordt in weekenddienst gewerkt.

Beluister het interview terug, dat maandagochtend in de OOG Ochtendshow werd gevoerd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *