Bouw woontorens aan Dierenriemstraat officieel van start

nieuws
Foto: Nijestee

Wethouder Roeland van der Schaaf, Pieter Bregman (Nijestee) en Marjon Copier (Curlew) verrichtten vrijdagmiddag de starthandeling voor de bouw van Atlas en Pleione, twee nieuwe woontorens aan de Dierenriemstraat in Paddepoel.

Beide woontorens komen op de locatie van het ‘oude’ GAK-kantoor. In de Atlas-toren komen 224 semi-zelfstandige wooneenheden voor jongeren. In Pleione, ook wel House of Groningen, komen 131 tweekamerappartementen voor sociale huur. Daarnaast komen er 28 driekamerappartementen in de vrije sector. Dit gebouw wordt het hoogste van de twee met 23 woonlagen (70 meter).

De woontorens krijgen geen gasaansluiting. Ze  krijgen verwarming en warm water van WarmteStad. De verwachting is dat de woningen in de torens vanaf begin 2021 opgeleverd worden.

Deel dit artikel: