Be Quick 1887 verspeelt voorsprong en verliest van SJC

sport
Foto Andor Heij: Arnoud Bentum van Be Quick scoorde twee keer.

Be Quick 1887 heeft zondag in Noordwijk met 3-2 verloren van de nummer drie SJC. Be Quick zakte daardoor naar de elfde plaats in de hoofdklasse A met tien punten uit negen wedstrijden.

De Groningers verspeelden een 2-0 voorsprong. Voor de pauze zette Arnoud Bentum met een kopbal Be Quick aan de leiding op aangeven van Rick Boyer. Na rust was Boyer opnieuw belangrijk met een voorzet die door Bentum raak geschoten werd.

Na een hoekschop zette Dario van Breukelen SJC op 1-2. Melvin van Dijk maakte er 2-2 van. Dat gebeurde weer na een corner. SJC joeg op meer en kwam via een eigen doelpunt van de Groninger Joep Jansman op 3-2. In blessuretijd kreeg Be Quick nog een grote kans via Geertjan Liewes, maar die bal werd van de lijn gehaald. Jansman kopte de aansluitende corner vrijstaand naast

“We hebben ze de eerste helft helemaal weggespeeld”, aldus Be Quick trainer Steven Wuestenenk. “Het was misschien wel onze beste helft van het seizoen”. Na de 0-2 ging het mis. “Zij zetten een extra spits in en forceren zo een paar standaardsituaties”. En uit twee corners werd het 2-2. Volgens Wuestenenk was er nog extra op getraind, want het gaat vaker mis bij hoekschoppen: “Het is nu het onderwerp van gesprek in de bus terug. We worden er helemaal gek van. Het zorgt er voor dat je de wedstrijd verliest. Dit doet enorm veel pijn”. Wuestenenk maakt zich echter geen zorgen: “We hebben de laatste twee wedstrijden pech dat het kwartje de verkeerde kant uit valt, maar het zal ook nog wel eens onze kant gaan uitvallen”.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *