Zorgen over gebrek aan studieplekken in binnenstad

nieuws
foto: Bob de Vries

De Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) maakt zich grote zorgen over het gebrek aan studieplekken in de binnenstad voor hanzestudenten in de komende tentamenperiode.

De openbare bibliotheek die tijdens tentamenperiodes wordt gebruikt door hanzestudenten sluit de deuren op zaterdag 2 november. Pas op 29 november opent de bibliotheek in het Groninger Forum. In de tussentijd hebben hanzestudenten geen locatie om in de binnenstad te studeren, terwijl de eerste tentamenperiode van de hogeschool juist in die weken valt, aldus de HSV.

“Hanzestudenten moeten zich ook in de binnenstad kunnen voorbereiden op hun tentamens. Om het gebrek aan ruimte tijdens deze piekmomenten op te vangen, roepen wij op om pop-up studieplekken te realiseren” aldus vicefractievoorzitter Lars Kamstra.

Deel dit artikel:

  1. Tja Hanzehogeschool, neem eens zelf je verantwoordelijkheid daarin. Als bibliotjeekbezoeker mag ik ook graag een paar uur in de bibliotheek vertoeven met een boek, omdat het een rustige plek is, maar het is een studiecentrum geworden. Misschien kunnen jullie een verdieping van de V en D inrichten voor Hanzestudenten?

  2. Dolores heeft een punt. Ik snap sowieso niet waarom mensen niet in hun eigen kamer aan hun eigen bureau gaan zitten studeren. De Bibliotheekervaring is een stuk minder geworden sinds het er vol zit met studenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *